verbouwingen

Op het terrein van kinderwerking Fabota staat een oude loods, grenzend aan de huidige locatie van de kinderwerking. Deze loods hoorde bij de vroegere breigoederenfabriek FABOTA, die gehuisvest hier was (deze naam werd overgenomen door het sociale wooncomplex en de kinderwerking). De loods is op dit moment niet meer dan vier muren met een kapot dak. Er is een zeer grondige renovatie nodig. Vroeger gebruikten wij en de stad Leuven deze loods als opslagplaats voor materiaal. Al jarenlang dromen wij over deze loods, eigendom van de stad Leuven, te beschikken en te renoveren. Tot onze grote vreugde kregen wij van Stad Leuven begin 2009 officieel beschikking en begonnen we aan de uitwerking van dit grote verbouwingsproject, in dialoog met onze gezinnen en medewerkers. Hiervoor werkten en werken we samen met het architectenbureau A33. Zij hebben een sterke reputatie rond projecten binnen sociale huisvesting en zijn ook in de buurt gevestigd. Zij kennen de buurtwerking en we hebben in het verleden reeds samengewerkt rond andere verbouwingsdossiers. Wij worden bij de realisatie van dit dossier ook ondersteund door Ertzberg. Als projectontwikkelaar, gehuisvest in onze buurt, ondersteunen ze ons vanuit hun keuze om een bijdrage te realiseren voor de opbouw van een duurzame samenleving met aandacht voor projecten met een maatschappelijke relevantie.

De gelijkvloers van deze nieuwbouw is voor het grootste stuk speelruimte voor kleuters en de groep 9-12jarigen geworden. Daarnaast kwam er ook een opslagruimte voor spelmateriaal en fietsen. Dit in combinatie met een fietsenatelier waar vrijwilligers fietsen kunnen (leren) maken. Er is ook een degelijk sanitair, aangepast aan de leeftijdsgroepen en geschikt voor mensen met een beperking.
 
Door deze bouwplannen kreeg onze kinderwerking vanaf 2012 een meerwaarde. Er was een fantastisch openingsfeest op 13 mei 2012. Geniet even mee met deze foto's. Er kwamen meer mogelijkheden om met kinderen en ouders gesprekken te voeren , vormingen te organiseren en personeel te laten werken. Deze renovatie zorgt ervoor dat de kinderwerking nog meer een laagdrempelige opvoedingsondersteunende ‘plek’ wordt in de Ridderbuurt.
 
De bovenverdieping werd een open theaterruimte,  voorbehouden voor de sociaal-artistieke werking Compagnie Tartaren. Deze grote polyvalente werkruimte wordt voor groepsrepetities en voor voorstellingen gebruikt. Ook de kinderwerking gebruikt deze zaal voor percussie, koor, circus en andere creatieve en artistieke projecten.
 
We kozen bij de verbouwing in de mate van de financiƫle mogelijkheden voor ecologische en duurzame materialen en zorgen voor een energievriendelijke infrastructuur. Wij maken hier als organisatie een
duidelijke keuze vanuit een maatschappelijk en ecologisch engagement. Er is een publicatie gemaakt van deze verbouwing, die je kan opvragen bij karin@lampeke.be en lieven@lampeke.be.
 
Deze publicatie vermeld ook de organisaties/bedrijven/overheden, die de realisatie van deze Loods mogelijk hebben gemaakt: Saint-Gobain (Gyproc, Isover, Weber), Ertzberg, Colora, Ikea, Forbo, Beneens, Celis, de Koning Boudewijnstichting, Dialoog vzw, Rentevrij, United Fund for Belgium, Oever, Wonen en Werken, de stad Leuven, Provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse overheid, de Notionale Loterij. Daarnaast waren er nog heel wat giften vanuit alle kanten (scholen, sympathisanten, serviceclubs, een envelopje in de bus met wat geld, ....). 
 
 
 
 
 
 
    Share