fietsen

Wij hebben al jaren een fietsbeleid binnen onze werking. We stimuleren de mobiliteit van kinderen en ouders. Kinderen leren 'technisch fietsen', in combinatie met de verkeersregels. Ze leren ook ‘graag fietsen’. Wij gebruiken de fiets als een gezonde transportmanier om een stapje de wereld in te zetten: naar het zwembad, op daguitstap, naar het park of bos, … .

We organiseren jaarlijks ook een grote fietstocht met picknick voor onze gezinnen. Iedereen die wil, kan mee. Wij zorgen voor fietsen met kinderstoeltjes, leren mensen (opnieuw) de fiets gebruiken om mee te kunnen fietsen op de fietstocht.
We verwijzen hiervoor ook naar onze actie (2007) met de fietshesjes, waarbij er op achterkant een grote L kwam, naar analogie van de L bij het leren rijden met de auto. Op de fietshesjes kwam een L en ‘Let op, ik leer rijden’. Deze actie werd overgenomen door de stad Leuven en bestaat nog steeds.
 
Binnen de kinderwerking hebben we ook medewerkers (personeel en vrijiwilligers), die elke week de fietsen herstellen en onderhouden. Ouders en kinderen ontlenen ook fietsen in onze kinderwerking voor eigen gebruik.
 
Tenslotte waren we de drijvende kracht geweest van het Leuvense fietsproject. Samen met andere kinder- en jeugdwerkingen en de stad Leuven konden we fietsen aankopen. Deze fietsen staan bij ons gestand en kunnen ontleend worden, door de verschillende kinder- en jeugdwerkingen.
 
Meer informatie hierover ? Neem contact op met Karin Nelissen, fabota@lampeke.be, 016/22.89.78.